Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z
wyszukiwarki.
Dodano: 08-09-2009 08:07 |
kargul
|
Powiem szczerze system dobry ale ma jeden mega minus.
E-weblink ma informowanie ile z danego projektu zniknelo punktow. W gotlinku tego brakuje. Proste ale jakie pomocne. Jak ja mam z 100 projjektow i mi zniknie przelew to sie plakac chce |
Dodano: 08-09-2009 14:17 |
GLA
|
Witaj,
Rozumie Twój smutek ale mam wrażenie że pretensje za zaistniałą sytuacje zamiast kierować do dostawcy punktów, kierujesz do systemu.
W sumie ta kwestia już była poruszana jakiś czas temu i wtedy właśnie wprowadziliśmy powiadomienia o zerowaniu grup. Powodem dla którego powiadomienie nie zawiera ilości punktów jakie były przydzielone do grupy przed jej wyzerowaniem jest to że w 99% przypadków nie spełniałoby to swojej roli gdyż jeśli już dochodzi do zerowania grupy jest to przeważnie wynikiem aktualizacji site i następuje w niektórych przypadkach co kilka sekund obniżając wartość punktów w grupie... i gdy zostanie już śladowa ilość punktów przy aktualizacji kolejnej strony dochodzi dopiero do wyzerowania grupy - a więc wysyłanie w powiadomieniu informacji o śladowej ilości punktów mija się z celem. |
Dodano: 08-09-2009 19:15 |
Użytkownik usunięty
|
Skoro tak to w ten sposób rzeczywiście nie było by sensu. Jednak informacja ile było pkt przed wyzerowaniem bywa bardzo ważna. Mając dużo projektów łatwo można się pomylić w liczbach i tym co było. Może mieć to negatywne skutki bardzo więc wypadało by jakoś ominąć ten problem. Nie można by jakoś tak pokombinować, że jak ustawiam ilość punktów na grupę to oprócz tego co teraz, zapisuje mi się to również do jeszcze jednej kolumny w bazie? Tylko kolumna ta trzymała by ostatnio ustawioną liczbę punktów przez Użytkownika ręcznie, natomiast jak system obniża automatycznie pkt w grupie to nie uaktualnia liczy w tej drugiej kolumnie, służyła by jako informacyjna. i potem jeśli $aktualna ilość pkt != liczba pkt zapisana ręcznie to mail, z stosowną informacją. Nie dało by się coś tak pokombinować? |
Dodano: 09-09-2009 09:42 |
GLA
|
Ok, dokonaliśmy modyfikacji i sytuacja będzie wyglądać następująco:
System zapamiętuje wprowadzone ręcznie ilości punktów przy grupach, gdy nastąpi zmiana ilości punktów w grupie leżąca po stronie systemu... tło pola punktów zmieni swój kolor w celu zasygnalizowania zmiany ilościowej a po najechaniu wskaźnikiem na to pole wyświetli się informacja o ilości punktów która była przydzielona ręcznie. |
Dodano: 10-09-2009 17:36 |
Użytkownik usunięty
|
Brawo, bardzo się to przyda. Dzięki. |
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.