nowe zasady dotyczące cookies

W naszym serwisie wykorzystujemy pliki „cookies”. Używamy ich, aby wyświetlić Ci treści, które są dla Ciebie naistotniejsze.
Pliki te zapewniają optymalne działanie serwisu, jeśli jednak zechcesz zrezygnować z ich używania, możesz to zrobić w kazdej chwili.

dowiedz się więcej...
pl en
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.

Forum GotLink.pl » Propozycje zmian
Wykres/statystyki zmiany punktów na koncie

Dodano: 11-05-2009 12:14
astra
Witam,

czy administracja rozważyłaby możliwość utworzenia statystyki zbiorczej dla konta, obrazującej spadek/przyrost punktów razem, z wszystkich dodanych serwisów? Coś na wzór wykresu jaki mamy dla każdego dołączonego serwisu do systemu obrazującego site. Myślę, że taka statystyka dodana na początku zakładki Twoje konto byłaby użytecznym pomysłem przydatnym dla każdego, przy obserwacji zmian ilości punktów na koncie. Czy byłaby też możliwość aktualizowania tych danych raz na dobę? Pozwoliłoby to wygodnie zobrazować całościowe zmiany punktów na koncie.
Dodano: 13-05-2009 12:26
Użytkownik usunięty Bajer ale myślę, że bardzo fajny - ilość spadków w danym dniu, ilość fraz do góry.
Dobre na stronę główną, po zalogowaniu się - podpisuję się pod tym.
Dodano: 13-05-2009 16:21
Użytkownik usunięty konkurencja już wprowadziła :)
Dodano: 13-05-2009 19:35
GLA
@s90pl - wejdź w zakładkę "Twoje konto" i daj znać czy miałeś właśnie to na myśli...
@damiano - konkurencja wprowadziła monitoring punktów dla konkretnej domeny a użytkownikowi "Astra" chodziło o monitoring punktów całego konta który postaramy się wdrożyć...
Dodano: 14-05-2009 08:41
sttorm
widze jest ranking wzrostu pozycji na fraz monitorowanych
dobrze by było gdyby była informacja jakiej strony dany monitoring dotyczy

dobry byłby monitorin TOP spadków i wzrostów punktów dla 5.10 czy 15 stron w systemie - tak jak ma konkurencja :D
Dodano: 14-05-2009 15:15
GLA
Ok, dodaliśmy do anchorów url'e tak jak sobie zyczyłes...
A jeśli możesz to daj argument korzyści aby wprowadzać to z tym topem 5-15 :)

@astra - wykresy gotowe w zakładce "Twoje konto" w pozycji "Historia punktów na koncie"

Po kliknięciu w ikonkę masz "pokaż na wykresie punkty":
* za dodane domeny
* za partnerów
* za transfery
* za lojalność
Dodano: 14-05-2009 23:25
astra
Dziękuję! :)
Dodano: 24-05-2009 14:17
astra
Mam pytanie, jak często sprawdzane są sumy punktów na koncie gromadzone do statystyki? Chodzi o to, że w moim przypadku zdarzyło się już 3 razy, że suma punktów za same dodane domeny jednego dnia była dokładnie co do jednego punktu taka sama jak dnia poprzedniego - mimo, że codziennie sprawdzam sam sugerując się wartością sumy punktów podaną na zakładce Linki, gdzie codziennie była wyższa. Akurat pp czy lojalność w tym okresie nie miała wpływu na moim koncie. Czy system sprawdza punkty rzadziej niż raz na dobę czy też jest to jakaś wartość losowego odstępu?
Dodano: 24-05-2009 14:36
GLA
Witaj,

Wykres aktualizowany jest co 24h lecz ma ograniczona precyzje i małe różnice nie są widoczne - pod wykresem znajdują się dokładne wartości punktów które muszą zgadzać się z wartością punktów w zakładce "Linki" i "Twoje konto"
Dodano: 24-05-2009 14:45
astra
W moim przypadku właśnie te wartości pod wykresem 3 razy już się powtórzyły wzgledem dnia danego i poprzedniego, różniły się od np wartości z zakładki Linki, zawsze zwracałem na to uwagę z ciekawości - ale jeżeli to może wynikać z ograniczonej również precyzyjności statystyki kosztem wydajności systemu to jest to oczywiście do zaakceptowania - ważne, że działa. A z ciekawości - o której godzinie następuje sprawdzanie punktów?
Dodano: 24-05-2009 14:50
GLA
W przypadku zakładek, aktualizacja następuje na bieżąco a w przypadku historii punktacji, raz na dobę o północy.
(mimo wszystko jeśli zauważasz jakieś rozbieżności prześlij szczegóły do nas poprzez formularz kontaktowy)
Dodano: 24-05-2009 15:12
astra
Ok, przesłałem parę szczegółów z moich obserwacji.
Dodano: 24-05-2009 20:38
GLA
Po analizie odesłałem informacje :)
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.
1