nowe zasady dotyczące cookies

W naszym serwisie wykorzystujemy pliki „cookies”. Używamy ich, aby wyświetlić Ci treści, które są dla Ciebie naistotniejsze.
Pliki te zapewniają optymalne działanie serwisu, jeśli jednak zechcesz zrezygnować z ich używania, możesz to zrobić w kazdej chwili.

dowiedz się więcej...
pl en
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.

Forum GotLink.pl » Propozycje zmian
Wolne punkty

Dodano: 17-10-2008 13:57
Mar
Coś nie działa to tak jak powinno, jeśli mam ustawione nadwyżkę przypisywaną do grupy "xxx" to dlaczego jak mam braki w punktach nie jest odejmowane z grupy "xxx"?

Teraz to działa tak, mam nadwyżkę, dopisuje mi do "xxx", jest chwilowy brak, usuwa punkty z "yyy" i dopisuje do "xxx".

Mar.
Dodano: 17-10-2008 17:39
GLA
Mar, powiem Ci że masz trochę racji. Co prawda jeśli Twoja grupa xxx nie jest pierwszą na liście grup to ma prawo właśnie być tak jak piszesz, gdyż pełen przebieg dodawania i odejmowania punktów został opisany tutaj:
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=54853&view=findpost&p=442874 i
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=54853&view=findpost&p=443151
...ale z analizy zauważyłem ze mogło być inaczej.

W chwili obecnej postanowiliśmy to zmienić wg Twojej sugestii a więc punkty będą odejmowane w pierwszej kolejności z grupy na którą trafia nadwyżka punktów a w drugiej kolejności wg grup ułożonych alfabetycznie zaczynając od pierwszej z góry.
Dodano: 17-10-2008 19:41
Mar
Pierwsza grupa na liście to "xxx" trzecia to "yyy" nadwyżka ustawiona na "xxx", a odejmowało od "yyy" czyli nijak ma się to do odejmowania pierwszej z listy alfabetycznie, chyba raczej chodziło Ci o odejmowanie z grupy wcześniej dodanej.

Mar.
Dodano: 17-10-2008 22:27
GLA
Tak Mar, ale napisałem że po Twoim poście zostało to zmienione i powinno być tak jak opisałem w drugim akapicie.
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.
1