| Dodano: 07-10-2008 21:58 |
odrim
|
Witam, dzisiaj się zastanawiałem czy administracja Gotlinka ma w planach wesprzeć userów przygotowując im skrypt strony który generował by dużo site'u? |
| Dodano: 07-10-2008 22:11 |
|
Użytkownik usunięty
|
A po co coś takiego? Samemu napisać skryptu nie można, albo zapłacić za napisanie? Jeśli nie, to daj sobie spokój z pozycjonowaniem. Nie sztuka postawić 100 identycznych stron na gotowych skryptach. |
| Dodano: 07-10-2008 22:36 |
odrim
|
teraz to kolego dołożyłeś do pieca, jestem bardzo ciekaw ile w gotlinku jest qlweb'ów, otwarty.mini, presell, i innego dziadostwa, 100 postawionych stron na tym samym skrypcie to pikuś. Ważne że tego typu strony dają moc i oto w tym chodzi. A ty te swoje mądrości życiowe zostaw sobie dla siebie. Chodzi mi głownie o opinie administracji gotlinka. |
| Dodano: 07-10-2008 23:31 |
GLA
|
Właściwie ta kwestia już była omawiana kilka razy w administracji gdyż był on w planach od samego początku lecz każda ze stron ma swoje argumenty które powodują odłożenie w czasie realizacji tego pomysłu. Jeśli w tym temacie rozwinie się dyskusja która wykaże że tysiące stron na jednym scrypcie są dobrym długoterminowym rozwiązaniem to pewnie pomysł zostanie zrealizowany. |
| Dodano: 07-10-2008 23:36 |
|
Użytkownik usunięty
|
Zgadzam sie z odrim. Niekotre z naszych polskich SWL maja takie skrypty. A te skrypty cieszą sie duzym powodzeniem (dostarczają duże ilości pkt, dzieki czemu powstaje - na nich - duzo linków). Powinien i tutaj taki zaistnieć. |
| Dodano: 07-10-2008 23:41 |
|
Użytkownik usunięty
|
- Czy może powstać na tym skrpcie tysiące stron, ktore beda sie świetnie indesować (w głównej mierze w poczatkowej epoce rozwoju)?
- Oczywiście!
Jednak skrypt musi byc dorbze przemyslany.
Uzytkownicy moga go dodatkowo lekko edytowac, dzieki czemu staje się podobny, a zarazem inny od pierwotnego projektu.
Czyli, powstaje pewne zróznicowanie. Przez co jego żywotność /skuteczność skryptu się wydłuża.
Oby inni użytkownicy myśleli podobnie jak ja i odrim. |
| Dodano: 08-10-2008 09:00 |
odrim
|
Przede wszystkim skrypt musi być funkcjonalny i mieć sporo możliwości w modyfikacji wyglądu/układu strony, tak aby można było samemu ustalić gdzie ma się znajdować menu, jego szerokość etc. plusem też była by możliwość instalowania gotowych szablonów z innych stron, tak aby zmiana szablony nie wymagała dużego nakładu pracy. Tematyka skryptu to coś w takim stylu aby odwiedzający go mieli z niego jakiś pożytek. Puszczam jeszcze PM na PIO z pewną propozycją.
Pozdrawiam |
| Dodano: 08-10-2008 21:45 |
trytox
|
Mnie się przypomina ewebcities i jego zawrotna kariera :|
Dlatego uważam, że kto chce się zajmować pozycjonowaniem - powinien choć trochę sam podziałać przy tworzeniu zaplecza. |