Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z
wyszukiwarki.
| Dodano: 18-09-2008 20:07 |
odrim
|
Witam,
Proponuje dać nakaz podawania cen za pkt, osoba chcąca kupić musi napisać do kilku osób po to aby dowiedzieć się ile pkt kosztują a tak to by wybrała tylko te najkorzystniejsze oferty.
Pozdrawiam |
| Dodano: 18-09-2008 21:46 |
GLA
|
To byłoby najlepsze rozwiązanie ale po ostatnich postach na PiO że konkurencja jednego z systemów pisze specjalne ogłoszenia z bardzo niskimi cenami w celu zniechęcenia innych użytkowników do uczestnictwa w danym systemie postanowiliśmy zapobiec tego typu fałszywym ogłoszeniom..
Powodowałoby to tylko że byśmy widzieli niskie ceny a nie dochodziłoby do transakcji bo ogłaszający i tak by nie sprzedał punktów w takiej cenie jaką ogłasza - z tego powodu nie tylko GotLink.pl postanowił działać w ten sposób.
Oczywiście nasza decyzja może ulec zmianie jeśli znajdzie się jakieś inne rozsądne rozwiązanie.
EDIT: Już nawet mamy pomysł i w najbliższym czasie rozwiązemy tą sprawę. |
| Dodano: 19-09-2008 23:31 |
odrim
|
ok, czekamy  |
| Dodano: 21-09-2008 11:09 |
GLA
|
Proszę - http://www.gotlink.pl/market/
Jeśli możesz to wyraź swoją opinie. |
| Dodano: 21-09-2008 17:11 |
odrim
|
Bardzo fajne o taki rozwiązanie mi chodziło  |
| Dodano: 22-09-2008 21:32 |
odrim
|
Jeszcze jedna mała sugestia, teraz jak mam np: 100k w sprzedaży i np: jutro mija termin wynajmu to chciałbym dać dzień wcześniej ogłoszenie wynajmu, obecnie tak nie można bo system nie pozwala na dodanie ogłoszenia bo nie mam WOLNYCH pkt, proponuje aby pkt były zliczane niezależnie od transferów no chyba że taka opcja będzie przynosiła jakieś fikcyjne oferty  |
| Dodano: 22-09-2008 23:09 |
GLA
|
Rozumie. Słusznie też zasugerowałeś o tych fikcyjnych ofertach - właśnie przejrzałem wszystkie dotychczas wystawione ogłoszenia które były na forum - okazało się że większość użytkowników nie miała nigdy dodanej ani jednej domeny w systemie. Wiec zalewanie działu 20 fikcyjnymi ogłoszeniami skutecznie mogło tworzyć mylne wrażenie, zaniżać cenę oraz marnować czas kupujących.
Osobiście możliwość wystawiania ofert pozostawiłbym w obecnej formie - nie będzie to powodować mnożenia ofert a będzie pozytywnie wpływać na ceny dla sprzedających. Poza tym myślę że w praktyce raz pozyskany kupujący będzie nawiązywał dłuższą współprace ze sprzedającym więc wystawianie ofert w kolejnym miesiącu może nie będzie konieczne czego Tobie i innym sprzedającym serdecznie życzę. |
| Dodano: 04-10-2008 17:49 |
odrim
|
Proponuję też dodać kolumnę z ceną za 10k pkt. Zdarza się że jakaś osobą wystawia 50k i podaje cenę w kolumnie "cena za 100k pkt" i teraz nie wiadomo czy jest to cena za 100k czy cena za paczkę którą sprzedaje(w tym przypadku 50). Przemyślcie moją propozycję.
pozdrawiam |
| Dodano: 04-10-2008 18:51 |
GLA
|
W kolumnie z ceną jest informacja że cena dotyczy za 100k a w kolumnie z ilością punktów jest podana dostępna ilość - liczymy że odczytanie nagłówków wyjaśnia sytuacje a reszta to już czysta matematyka... |
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.