Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z
wyszukiwarki.
| Dodano: 10-09-2008 18:04 |
trytox
|
Witam,
Już kiedyś na PiO wspomniałem o tym i myślę, że warto się już za to zabrać.
Wtedy nie nalegałem - bo wiadomo, że trwało dopracowywanie funkcjonalności, ale teraz wracam do tego dla przypomnienia powtórzę.
Teraz w zakładce Linki - każda strona ma swoją grupę a w niej kilka/naście/dziesiąt fraz na które linkuję daną frazę.
Jednach tych grup z nazwą strony zaczyna się bardzo dużo już tworzyć:
- klienci
- własne strony
- tematyczne zaplecze do stron
- 'spamy'
O ile te 'spamy' można jakoś upychać w jednej grupie - to inne nazwijmy to porządniejsze strony - 1 domena = 1 grupa.
Jak ktoś ma kilka(naście) to OK nie narzeka. Ale jak się zaczyna kilkadziesiąt - i perspektywy kilkuset grup - to ja na te potrzeby musiałem tworzyć nowe konta - by się nie pogubić. Potem dochodzi zabawa z transferem punktów pomiedzy tymi stronami - pamietanie kilku loginów/haseł.
Dlatego prosiłbym bardzo o stworzenie Grup dla tych obecnych grup.
By każdy mógł sobie zrobić te kilka kategorii a potem w nich mieć kolejne grupy.
Ew. opcja nie włączania tego - by było tak jak teraz (dla osob nie mających takiej potrzeby).
Pozdrawiam i liczę na to usprawnienie, które powiem będzie innowacyjne - bo ŻADEN inny system niestety nie pomyślał o userach mających trochę więcej do linkowania. |
| Dodano: 11-09-2008 14:55 |
GLA
|
Witaj,
rozumiem, że chodzi Tobie o podgrupy w kategoriach. Jak wiadomo wszystko można wykonać ale najlepiej przed wykonaniem zadać sobie najpierw pytanie: czy jest to na większą skalę potrzebne już w tym momencie? Oczywiście można dołączyć podgrupy do systemu w przyszłości jak będzie większe zapotrzebowanie. Obecnie jak sam widzisz nikt więcej nie ubiega się o nową funkcję więc chcemy czas którym dysponujemy wykorzystać na prace które nie zostały jeszcze wykonane a były zaplanowane od samego początku. |
| Dodano: 11-09-2008 16:25 |
trytox
|
Jeżeli faktycznie dużo roboty z tym, to trudno, jakoś radzić sobie trzeba będzie - ale na pewno nie jestem sam, wczoraj po napisaniu tematu podesłałem linka znajomemu jego wypowiedź na wet zacytuje:
"19:21:50 Mich@ł
ale podoba mi sie twoja propozycja bo wczoraj dodajac link itez mi tego wasnie brakowalo"
Więc myślę, że to, że nikt się nie odezwał jest bardziej związane ze za duzo osob tu nie zagląda - do tego tak często.
Wiec poddaje to jeszcze raz do przemyślenia, a jeżeli uważacie, że nie jest to najgorszy pomysł - to myślę, ze nie ma co czekać - system szybko się rozrasta 10`000 domen lada chwila bedzie w systemie. A dobre zarządzanie linkami sprawi ze ludzie będą więcej linkować a co za tym idzie wiecej zaplecza dodawać  |
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.