Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z
wyszukiwarki.
Dodano: 05-11-2009 21:59 |
Użytkownik usunięty
|
Witam !
W ciągu ostatnich 10 dni dwa razy gwałtownie spadła liczba punktów na moim koncie.
Mam w związku z tym propozycję wprowadzenia dwóch zmian w systemie Gotlink:
1. Czy byłoby możliwe wprowadzenie opcji "pamiętania" liczby punktów w grupach ?
Gdy nagle spadnie liczba punktów i ileś tam grup mi się wyzeruje to wtedy ja spoglądam gdzieś tam i już wiem ile było punktów w danej grupie przed wyzerowaniem.
2. W tej chwili jest tak że grupy zerują się od góry do dołu. Czy można by było wprowadzić kolejność zerowania grup ? Kolejność zerowania grup mógłby ustalać user.
Zastanówcie się nad moimi propozycjami.
Pozdrawiam !
Isaj001 |
Dodano: 05-11-2009 23:08 |
GLA
|
http://www.gotlink.pl/forum/topic/1001-punkty/#1005
ad 2) W pierwszej kolejności zerowana jest ta grupa do której przypisywane są wolne punkty a następnie od góry do dołu tak jak napisałeś.
ad 1) System zapamiętuje wartości wprowadzane do grup przez użytkownika - jeśli następuję spadek punktów w grupie, następuję oznaczenie tła punktów grupy a wartość poprzednia która była nadana przez użytkownika wyświetla się po najechaniu na pole punktów grupy
http://www.gotlink.pl/forum/topic/919-zerowanie-projektu-email/ |
Dodano: 06-11-2009 16:31 |
Użytkownik usunięty
|
Witam !
Bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pierwsze pytanie.
Natomiast nie jestem usatysfakcjonowany odpowiedzą na pytanie drugie.
Dlatego ponawiam to pytanie:
2. W tej chwili jest tak że grupy zerują się od góry do dołu.
Czy można by było wprowadzić funkcję ustawienia kolejności zerowania grup ? Kolejność zerowania grup mógłby ustalać user.
Pozdrowienia !
Isaj001 |
Dodano: 06-11-2009 17:46 |
GLA
|
Przeanalizujemy sprawę - chociaż nie ukrywam że w łatwy sposób każdy użytkownik któremu obecne kryteria nie wystarczają może ustalić kolejność grup dodając w ich nazwie np. liczby 1,2,3... lub litery a,b,c... powodując ustalenie kolejności grup na liście. |
Dodano: 07-11-2009 22:45 |
Użytkownik usunięty
|
Wyszedłem z tą propozycją gdyż nie wiedziałem żę można edytować nazwę grupy. Teraz już wiem jak to zrobić więc chyba moja propozycja nie ma sensu ale zastanów sę nad tym. |
Dodano: 07-11-2009 22:51 |
GLA
|
Super, a szczerze mówiąc wolałbym kolejnych kryteriów już tam nie dorzucać bo jak jest ich zbyt wiele to potem ich użyteczność też jest niska... |
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.